”Bucket list”

Om man Googlar ”Bucket list” får man upp den enkla förklaringen ”att-göra-innan-jag-dör-lista”.
Och det är precis vad det är! Lite småhorribel förklaring, men ja…

– Har du en Bucket list?
– I do.

Jag har insett att många punkter på min Bucket list handlar om upplevelser och resor.
Här kommer 10 punkter från min Bucket list, några med en liten förklaring undertill.

– Hur ser din ut?

____________

 1. Hoppa fallskärm Detta gjorde jag i Brisbane, Australien 2006.
  Däremot var det en stor dröm sedan år tillbaka och känslan av att slänga sig ut från ett flygplan som befinner sig 5 kilometer upp i luften, är bland det roligaste, knasigaste och häftigaste jag gjort… Kan varmt rekommendera det för den våghalsiga till fegisen! 😉
 2. Lära mig italienska (flytande) Jag läste Italienska på gymnasiet men språk är, som många vet, en färskvara och underhåller du inte språket, så kan det lätt glömmas bort… Att förstå språket i sig går an, iaf om man talar långsamt och tydligt.
  Men som många vet, är italienarna ett hetlevrat folk som ofta gestikulerar, passionerat viftar med armarna för att visa hur man beställer en pizza på korrekt vis och ordet ”lugnt och sakta” finns nog inte i det italienska vokabuläret… så jag får helt enkelt bocka av min ’Bucket list’ och lära mig på nytt, i vuxen ålder! 😉 
 3. Lära mig spela gitarr
 4. Gå på en Peter Lemarc konsert Peter Lemarc är min Gud! Han har funnits med i periferier enda sedan jag var liten och jag kan låtar som ”Evelina” och ”Little Willy John” fram och baklänges. Nu vet jag att Herr Lemarc inte ger några konserter längre men, men…
 5. Starta min egen restaurang med tillbehörande festlokal Jag har en stor dröm om att få etablera min cateringverksamhet samt festlokal på egna marker. Det gäller bara att finna den rätta gården/avstyckade gården. Någon som har något tips på ett trivsamt ställe? 🙂
 6. Köpa en gård/hus i Italien Varför vänta till man blir gammal? Nej, jag drömmer om ett hus i Toscana inom en snar framtid, hur, när och var får tiden utvisa men det finns med på min ”Bucket list” absolut…
 7. Lära mig att dreja
 8. Cykla ”Vättern Runt”
 9. Skaffa trädgård
  Lite skit under naglarna har aldrig skrämt mig och under min uppväxt drev min familj ett lokalt och mycket omtyckt trädgårdsmästeri. Jag har länge längtat efter den där trädgården som jag kan kalla ”min”… vem vet, inom snar framtid kanske? 🙂
 10. Skriva en kokbok!