Pensacola Beach, Florida 2014.

Bucket list

Om man Googlar “Bucket list” får man upp den enkla förklaringen “att-göra-innan-jag-dör-lista”.
Och det är precis vad det är! På sistone har det nästan blivit lite av en “modegrej” att redogöra vad man ska uträtta innan man lämnar in.
Vad horribelt det låter;) Nåväl… Här listar jag min Bucket list och saker jag gärna hade sett ske innan jag..ja, ni vet…
Jag har insett att många punkter på min Bucket list handlar om upplevelser och resor, inte mig emot.
Däremot kan en Bucket list handlar om var du är och står för idag. Kanske önskar du renovera trädgården, lära dig att simma, påbörja en utbildning du alltid drömt om att kunna läsa eller varför inte…lära dig dricka kaffe?;)

Här kommer 10 punkter från min Bucket list, några med en liten förklaring undertill.
Och vet ni vad, jag utvecklar min lista hela tiden… jag lägger till, ändrar och stryker (när jag gjort något av följande…)

Så kom igen nu, hur ser Din Bucket list ut? Strunta i om målen du lägger upp låter “för stora” (vem bestämmer det i slutänden egentligen, jo du!) eller om det låter som oövervinnliga mål att nå… Skriv ner!

 

____________

 1. Hoppa fallskärm

  Notis! Detta gjorde jag i Brisbane, Australien 2006. Däremot var det en stor dröm sedan år tillbaka och känslan av att slänga sig ut från ett flygplan som befinner sig 5 kilometer upp i luften, är bland det roligaste, knasigaste och häftigaste jag gjort…

 2. Lära mig italienska (flytande)

  Notis! Jag började lära mig italienska hösten 2017, åkte senare till Rom för en barista utbildning och kom hem med lite mer självförtroende och har sedan dess läst på egen hand. Jag tror ett språk måste underhållas och praktiseras för att läras…så småningom hoppas jag kunna tala ett språk jag älskar att lyssna till. Finns det något vackrare än italienskan?:)

 3. Lära mig spela gitarr

 4. Gå på en Peter Lemarc konsert

  Notis! Peter Lemarc har så länge jag kan minnas, varit en stor idol och favorit hos mig. Hans sånger berör mig och när jag tänker “barndom” är han ett namn som snabbt och självklart kommer till mig. Det är ‘häftigt’ vad musik kan sätta spår och forma en person. En stor dröm är att gå på en av hans konserter och jag är en evig uppdaterare när det kommer till tänkbara biljettsläpp… 

 5. Starta min egen restaurang med tillbehörande festlokal

  Notis! Jag och mina föräldrar driver idag en catering samt Dagens rätt-restaurang.
  Min stora dröm är dock att en dag kunna leva på min mat i form av evenemang/bröllop/fest etc. på en avstyckad gård med tillhörande länga för ändamålet. Min moodboard är gigantisk och jag har redan räknat ut hur allt ska se ut, vilka tallrikar maten ska serveras på, var de tänkbara musikerna och underhållningen
  ska spela under festligheterna m.m. Jag tror att ju tydligare en dröm och vision är för Dig, desto lättare blir det att nå just det målet! Så jag fortsätter att drömma om servetter, matupplägg och vinprovningar i min gårdslänga…

 6. Köpa en gård/hus i Italien

  Notis! Jag har länge drömt om Italien. Jag menar, vem gör inte det?;) Jag har länge velat utforska större delar av Toscana, Florens och mer av Lazioområdet, förkovra mig mer i italiensk matlagning på plats m.m. Kanske att man i framtiden skulle kunna kombinera matlagning hemma, liksom Italien? Matlagningskurser? Drömma bör man… 🙂

 7. Lära mig att dreja

 8. Finna en sport eller aktivitet som passar mig och min livsstil

 9. Skaffa en trädgård

 10. Under min uppväxt drev min familj ett lokalt och omtyckt trädgårdsmästeri, varpå jag tog mitt första sommarjobb bland pelargon-och penséerodlingar. “Jord under naglarna” är ett sådant stort begrepp för mig, varpå man förutom att just jord under naglarna ska man heller ej vara rädd för att ta i. En egen trädgård har varit en stor dröm för mig enda sedan jag flyttade till lägenhet som 20-åring…;)
 11. Skriva en kokbok!

  Notis! Jag har en hel del goda recept jag gärna vill dela med mig av.
  Något jag är oerhört glad för, är att jag hade ett intresse för mat redan som liten tjej och tonåring, vilket gjorde att jag alltid skrev ner allt som hände runtomkring mig. Lillgammal va? Men det bjuder jag på;)
  Jag älskade att stå vid min mormors sida när hon exempelvis gjorde inlagd sill, på samma sätt som hennes mamma gjort många år tidigare. Eller som när mormor, utan att ens ta fram ett korrekt mått, bakade sin berömda Pinocciotårta bara genom att “smaka sig fram”… Detta är något jag önskar att få dela med mig av en dag i form av en kokbok, fast på mitt vis!:)

Länder jag besökt

Länder jag besökt Placeholder
Länder jag besökt

följ mig

T. +46 (0)733 004 212

E. fromlatocarbonara@gmail.com