Pensacola Beach, Florida 2014.

From coast to coast, USA

Det finns resor och så finns det resor…
År 2014 bestämde sig Victor och jag oss för att bila genom USA.
Bara den meningen gör att mina smilband går upp till öronen;)

Resan sträckte sig från Kalifornien i väst till Florida i öst.
Det tog oss 2 hela månader och över 750 mil, sittandes i en SUV storlek stor.

Jag har länge velat dela med mig av resan då den kommit att betyda otroligt mycket för mig, med allt vad som hände och skedde under dessa 2 månader. Allt vi såg och hittade på, i regn och rusk till 40 gradig sol. Människor man möter längst med vägarna och deras livshistorier.
Jag skulle vilja dela med mig av allt i text och bild men det är ju totalt omöjligt;)
Däremot kommer jag dela upp resan i några olika inlägg och önskar ni läsa alla, söker ni lätt på just “genomresa” i sökfältet.

Vi börjar med axplock av bilder från California, “the golden state” och hela vägen till Grand Canyon, Arizona.

 

Vi landade i ett nästan vårvarmt San Francisco i mitten av januari. Man slås snabbt av att USA är ett land med variation.
Allt från väderomställningar, människor, aktiviteter och matkultur för att bara nämna några…

Jag har rest i USA innan 2014, men då aldrig utforskat Kalifornien och då heller ej San Francisco (SF).
Många säger att man inte får grepp om staden utan att det tar lite tid att få hum om både områden och sevärdheter.
Jag kan förstå uttalandet men för den sakens skull håller jag inte helt med 😉

Min personliga åsikt och upplevelse om just SF är att det är en himmelskt mäktig stad sett från många aspekt.
Vart du än vänder dig är det uppförsbackar. Upp, ner, upp, ner…
Det är mer av en ovanlighet om benen inte bjuder på rejäla kramper eller träningsvärk under kommande kväll, efter att ha promenerat längst San Fransiscos gator och backar.

Jag känner att skulle jag “recensera” San Francisco på några korta rader, skulle jag inte göra staden rättvis! Långt ifrån. De korta få gånger jag besökt San Francisco, har varit väldigt intensiva och man har lite följt en “What to do in San Francisco-lista” för att inte missa något.

 

 

 

 

 

 

Har ni spelar Lawn Bowling någon gång? Jag misstänker ett nej 😉
Jag hade aldrig hört talas om det förrän vi, ordagrant, trampade in i Golden Gate Park (en av San Franciscos största stadsparker) och blev stående längst med bollbanan som sträckte sig relativt långt.
Vi blev nyfikna på vad det var som försiggick på banan och det dröjde inte länge förrän en glad och trevlig man fångade vår uppmärksamhet och kom i rakt riktning mot oss där vi stod. Jag har alltid upplevt amerikanarna, över lag, att vara ett väldigt trevligt folk och

 

 

Länder jag besökt

Länder jag besökt Placeholder
Länder jag besökt

följ mig

T. +46 (0)733 004 212

E. fromlatocarbonara@gmail.com